Boots

2 min gelezen

Sgue-schoenengids – Modieuze en toch casual laarzen

Voor de meeste vrouwen en meisjes zijn boots een onmisbaar item in de garderobe. Of je nu van cowboylaarzen, dijhoge laarzen of kniehoge laarzen houdt, er is altijd een paar dat bij je gevoel voor stijl past. Laarzen zijn er in veel verschillende designs. Van eenvoudig tot ingewikkeld, van effen tot modieus, laarzen zijn verkrijgbaar voor alle gelegenheden. Boots zijn een vorm van schoeisel, die eeuwen geleden voor het eerst werd ontwikkeld. De term “laars” komt van het Griekse woord dat “een bedekking” betekent. De meeste laarzen bedekken tegenwoordig meestal alleen de enkel en de voet, terwijl andere een groter deel van het been bedekken. Sommige laarzen strekken zich helemaal uit tot aan het been of in ieder geval tot aan de taille. En sommige kunnen zo hoog als de enkel worden gedragen.

Een hoofdbestanddeel van kleding en schooluniformen

Laarzen werden in de middeleeuwen een hoofdbestanddeel van kleding en schooluniformen in Europa. Ze werden in de 19e eeuw ook door het Britse leger geadopteerd. Hoewel legerlaarzen tegenwoordig meestal niet als modieus worden beschouwd, hebben ze hun plaats in de samenleving behouden vanwege hun bruikbaarheid. Legerlaarzen zijn stevig en betrouwbaar. In feite is een legerlaars net zo goed een fashionstatement als een goede jeans of een stijlvolle tanktop. Deze laarzen zijn gemaakt van hardhout, leer, canvas, suède of een andere stof die is behandeld voor slijtage.

De fabrikant

Het type ontwerp dat je in post-shared boots ziet, is afhankelijk van de fabrikant. Sommige merken hebben een eenvoudige, boxed-vormige zool die tijdens het dragen het uiterlijk van een boxspring geeft. Anderen kunnen een puntige of ronde zool hebben. Weer anderen kunnen een klassiek ovaal of vierkant profiel hebben. Als je een schoen wilt die zowel comfortabel als modieus is, dan zijn casual laarzen de juiste keuze. Zorg voor maximaal comfort dat je laarzen zijn gevoerd met dik, zacht katoen. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die hun schoenen niet al te vaak aan- en uittrekken, omdat je het vaker kunt doen omdat ze zo comfortabel zijn.