De taak van auditors

1 min gelezen
auditors

De taak van auditors is om de organisatie waarvoor hij of zij werken op specifieke onderdelen of processen te controleren. Dit kunnen de financiële zaken zijn, maar kunnen ook worden ingezet om medewerkers te motiveren tot een gedragsverandering. Dat laatste heb ik zelf meegemaakt, dat er een collega op de afdeling zat die alles deed volgens zijn eigen inzicht, maar niet zoals de baas deze wilde hebben. Op een gegeven moment werd de sfeer door het gedrag van deze persoon zo beïnvloed dat er maatregelen genomen moest worden om het niet te laten escaleren.  auditors

Goede gesprekken

Dankzij de training van Carole Beelen hebben de auditors, die bij ons werkzaam zijn, geleerd hoe je in bepaalde gevallen moet reageren. Voorheen werd een vervelende medewerker naar de directie gestuurd en vaak volgde ontslag. De vraag waarom een collega zo reageerde werd nooit gesteld, ook een goed gesprek kwam nooit ter sprake.

Tijdens de bijeenkomsten werd geleerd hoe je een gesprek moest aangaan. Het is gebleken dat je door het voeren van gesprekken met je collega meer een band krijgt, dan alleen maar opdrachten te geven. Op deze manier leef je mee met wat er in zo een persoon om gaat en begrijp je ook beter waarom een bepaalde opdracht niet goed is uitgevoerd.