De twee grootste steden in Duitsland voor jouw stedentrip

2 min gelezen
grootste steden in Duitsland

Duitsland, de Bondsrepubliek Duitsland, is een Centraal Europees land met een oppervlakte van meer dan 350.000 vierkante kilometer. Duitsland is het land met de meeste inwoners in de Europese Unie. Een stedentrip is een korte reis naar een stad of verschillende steden als een toerist. Het gaat dan vaak om meerdere steden die redelijke dichtbij elkaar liggen, bijvoorbeeld verschillende steden in Duitsland. Dit zijn de grootste steden in Duitsland.

grootste steden in Duitsland

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van het land. Het is de grootste stad van het land en de grootste stad van de Europese Unie. De stad heeft meer dan 3,5 miljoen inwoners. Berlijn is anders dan andere steden. Het is historisch, hip, grauw en groen allemaal op hetzelfde moment. In Berlijn kun je uitstekend winkelen. Er is enorm veel variatie van kleine boetiekjes tot exclusieve modewinkels. Het is overal bruisend: de terrassen, de bars, het uitgaansleven, etcetera. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Je kunt er ook heerlijk eten. De traditionele bratwursten en flammkuchen zijn er erg veel te vinden. Je moet zeker langsgaan bij de Berlijnse Muur door de historische waarde. Ook is de Alexanderplatz een hotspot van Berlijn. 

Hamburg

Hamburg is een kreisfreie Stadt en metropool in Duitsland. Het is de op een na grootste stad van het land en het is de belangrijkste havenstad. De rivier de Elbe verbindt Hamburg met de Noordzee. De stad heeft ongeveer 1,9 miljoen inwoners en er is erg veel te beleven. Het is niet alleen een van de grootste steden, maar ook een van de leukste steden van Duitsland. Het Rathaus vormt het middelpunt van de twee stadsdelen, namelijk Neustadt en Altstadt. Deze twee delen zijn Hamburgs belangrijkste zaken- en winkelwijken. Op het plein is er in de zomer van alles te doen en er zijn dan overal mensen te vinden. Je kunt er heerlijk shoppen en eten.