Geen ingewikkelde procedure meer

2 min gelezen
VOG

Waar je voorheen naar het gemeentehuis moest om een Verklaring Omtrent het gedrag aan te vragen, doe je tegenwoordig een vog online aanvraag. Dit betekent dat je eenvoudig de verklaring thuis aan kunt vragen, in je eigen tijd wanneer je daar zin of tijd in hebt. Zelfs midden in de nacht of in de weekenden doe je de aanvraag gewoon, dit in tegenstelling tot de de gemeente waar je beperkt bent tot een aantal uren overdag waarvoor je ook een afspraak moet maken.

Is een VOG altijd nodig?

Niet bij iedere sollicitatie is de verklaring nodig, bij sommige beroepen is het wel wettelijk verplicht om er een te overleggen. Ga je werken in de kinderopvang, of ga je werken op de taxi dan heb je er zeker een nodig. Maar ook zonder de wettelijke verplichting kan je werkgever een vog online aanvraag vragen, wanneer deze er een beter gevoel bij heeft. Iedere werkgever of vereniging kan erom vragen al staat dit nergens vermeld. Informeer bij de overheid voor welke beroepen het document verplicht is.

VOG

Een strafblad en dan?

Heb je bij een vog online aanvraag je twijfels omdat je een strafblad hebt? Misschien hoef je wel helemaal geen zorgen te hebben, zelfs met een strafblad is het mogelijk om een verklaring te krijgen. Het ligt er net aan wat je hebt gedaan, en wanneer je dat hebt gedaan. Is het buiten de terugkijktermijn dan zal je er waarschijnlijk geen last van hebben. Zo zijn er een aantal zaken die van invloed zijn bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag