6 Tips Om Je Zelfvertrouwen Terug Te Laten Groeien

2 min gelezen
zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk. Het is alleen wel fragiel, en een mislukte relatie of andere tegenslag kan er een flink gat in slaan. Hier wat korte tips om je zelfvertrouwen terug te laten groeien.

1 – Zet kleine stappen. Maak het jezelf niet te moeilijk. Stel voor jezelf een makkelijk, haalbaar doel om te laten zien dat je het kan. De eerste stap is altijd het lastigst. Leg de lat voor jezelf zo steeds een beetje hoger tot je weer tevreden bent.

2 – Sociaal contact. Niets doet een mens meer goed dan een leuke avond met vrienden. Door een avond heerlijk te lachen en te genieten zul je je een stuk beter voelen, wat helpt met het terug groeien van je zelfvertrouwen. Als die mensen je leuk vinden, waarom zou jij jezelf dan niet leuk vinden?

3 – Evalueer. Er is een reden dat je nu niet lekker in je vel zit. Hoe komt dat? Wat is er gebeurd? En dan de belangrijkste vraag: hoe wordt dat in de toekomst voorkomen? Hoewel de ervaring nu niet leuk is, heeft het je wel een rijker iemand gemaakt en iets geleerd. Die wetenschap zal je misschien iets beter laten voelen.

zelfvertrouwen

4 – Bedenk wat er wél goed gaat. Een tegenslag is natuurlijk ontzettend vervelend, maar er zijn andere vlakken waar het leven wel goed gaat. Een goede baan? Een fijn gezin? Lieve ouders? Er zijn altijd drijfveren om gelukkig te zijn en dingen die je juist goed hebt gedaan. Probeer je die te herinneren!

5 – Probeer iets nieuws. Er is ergens in je leven iets niet goed gegaan. Dat is zonde. Dit is, gek genoeg, wel een ideaal moment om iets nieuws te proberen. Ga sporten! Neem een nieuwe hobby! Misschien dat dat je goed laat voelen. Bovendien verrijk je jezelf er ook mee.

6 – Praat erover. Het is helemaal niet erg om weleens in de put te zitten. Heb het erover. Een gesprek met een goede vriend(in), collega of een professional kan je al beter laten voelen. Het erover hebben is belangrijk. Aan opgekropte emoties heb je immers niets. zelfvertrouwen