Festivals op Instagram!

2 min gelezen
Live chat uitbesteden

In Nederland (en de rest van de wereld) worden er elk jaar ontzettend veel festivals georganiseerd. Vooral in de zomer vinden er veel plaats. Ze zijn door het hele land te vinden. Voor elk genre muziek zijn er meerdere festivals te vinden. Als organisatie en markenting team van een festival wil je mensen benaderen. Mensen die jouw festival al kennen, maar ook juist mensen die er nog nooit zijn geweest. Je wil ze laten zien hoe gaaf het gaat worden. De perfecte manier hiervoor is Instagram! Het is een nieuwe marketingstrategie waarbij je veel mensen kan bereiken.

Waarom Instagram?

Instagram wordt steeds populairder. Het aantal gebruikers blijft stijgen. Het platform sluit aan bij iedere leeftijd. Instagram was eerst iets waar vooral de jeugd op te vinden was, maar nu bevinden oudere generaties zich ook steeds meer op dit sociale platform. Het is een gratis sociaal platform. Je kunt er verschillende foto’s en filmpjes delen met je volgers. Je volgers kunnen deze berichten ‘vind-ik-leuken’. Ook kunnen ze reageren en het doorsturen naar vrienden. Als marketingteam kan je Instagram inzetten om verschillende beelden te delen. Je kunt beelden delen van vorige edities. Ook kan je sfeerimpressies delen en verwachte artiesten. Hier kunnen mensen enthousiast van worden en dit kan leiden tot het kopen van een kaartje!

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als online chatservice. Bedrijven kunnen hun klantenservice uitbesteden aan Chatkracht. In dit geval Instagram. Zij kunnen werk ontnemen en dat zal er voor zorgen dat er meer tijd overblijft. De chatspecialisten kunnen zo vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de line-up, kosten, openingstijden enzovoort. Ultieme klanttevredenheid staat centraal. Chatkracht gelooft dat een persoonlijke benadering het verschil kan maken in de klantervaring. Door bezoekers een persoonlijke, empathische en snelle service aan te bieden, maak je de klantervaring compleet. Het bieden van een goede klantenservice is essentieel geworden. Dit kan leiden tot het bestellen van een kaartje.