Hond verzekeren

3 min gelezen

Waarom zou je je hond eigenlijk laten verzekeren? Dat hoeft toch helemaal niet, denk je misschien. Als je een verzekering wilt afsluiten voor je hond, is het verstandig om eerst goed te vergelijken wat er allemaal aangeboden wordt op dit gebied. Bij de meeste grote verzekeraars kun je ook verzekeringen afsluiten voor honden. Wil je een verzekering hebben maar weet je niet goed hoe te kiezen? Kijk dan eerst eens op de site van Tinki, zij laten je een overzicht van mogelijke verzekeringen zien. In dat overzicht kun je direct zien wat door welke verzekering gedekt wordt en wat het kost. Ook kun je op hun site wel 40 redenen vinden waarom je je hond zou laten verzekeren. Tinki is een onafhankelijk bedrijf, zij geven je alleen advies voor het afsluiten van een bepaalde verzekering. Zij willen alleen dat jij de beste keuze maakt voor je hond.

Welke verzekering past het beste bij jouw hond?
Hoe bepaal je welke verzekering het beste bij je hond past? Voordat je ook daadwerkelijk een verzekering afsluit voor je hond, kun je de verschillende mogelijkheden het beste eerst eens goed bekijken.  De premies voor de verschillende verzekeringen kunnen aardig uiteenlopen. De grootste verschillen tussen de prijzen per maand worden veroorzaakt door de geboden dekking. Een goedkopere verzekering kan wel gunstiger lijken, maar is dat niet altijd. Je kunt beter kiezen voor een verzekering die de zaken dekt die jij belangrijk vindt.

Verschillende pakketten
Er is bij een aantal verzekeraars zelfs nog keuze uit verschillende pakketten voor de verzekering van je hond. Je kunt kiezen voor een standaardbasispakket, maar er zijn ook pakketten die meer dekken. Voor die pakketten betaal je dan al een hogere vergoeding voor alleen de basisverzekering en als je graag nog meer gedekt wilt zien, kun je er ook nog een aanvulling bij nemen. Bij iedere verzekeraar kun je de dekking en de algemene voorwaarden doorlezen, deze zijn op hun site te vinden. Ook staat erbij wat de polisvoorwaarden zijn.

Keuzemogelijkheden
Als je op internet kijkt, zul je de mogelijkheid vinden om zelf de kosten voor een verzekering te berekenen en dan ook de juiste keuze te kunnen maken. Je kunt bijvoorbeeld op de site van Tinki een aantal gegevens over je hond invullen en op basis daarvan wordt de premie voor je bepaald.

Wat zijn de kenmerken van je hond?
Hoe werkt het zelf berekenen van de premie? Geef eerst aan wat voor ras je hebt. Het is ook mogelijk om hierbij niks aan te vinken. Dat kan bijvoorbeeld als je een kruising hebt een optie zijn. Je kunt dan natuurlijk ook aangeven welk ras het meeste in de hond zit, dan krijg je in ieder geval een aardige indicatie van de hoogte van de premie. Als je dit ingevuld hebt, dan geef je achtereenvolgens aan hoe oud je hond is, wat de hond weegt, de prijs per maand die je wilt betalen, het eigen risico, de dekking en de verzekeraar.

Er komt dan uiteindelijk de voor jou beste match uit. Niet alleen de hoogte van de premie kan sterk uiteenlopen. Ook de zaken die gedekt worden, verschillen sterk. Er wordt een aantal behandelingen genoemd en daarachter kun je vinden of deze wel of niet geheel of gedeeltelijk voor een vergoeding in aanmerking komen.