Ik heb een schaamlipcorrectie gehad

2 min gelezen

Ik ben een enorme fan van wielrennen, niet om op tv te bekijken, maar om zelf uit te oefenen. Ik heb dan ook voor een paar jaar geleden de nodige outfit gekocht, en ben wekelijks wel op pad met mijn racefiets. Helaas is het de laatste tijd steeds vaker dat ik enorme pijn heb tijdens het fietsen, geen zadelpijn, maar pijn in mijn schaamstreek. De pijn leek met de dag erger te worden, zo kon ik ook geen strakke broeken meer dragen. Na een afspraak bij de huisarts kreeg ik te horen dat er een schaamlipcorrectie nodig was om me van deze pijn af te krijgen. Bleek dat mijn buitenste schaamlippen veel te groot zijn, waardoor deze pijn gaan doen bij strakke kleding of bepaalde sporten. Natuurlijk ben ik wel geschrokken van deze diagnose van de huisarts, maar na een paar gesprekken bij de kliniek Veldhoven was ook ik overtuigd dat dit de enige oplossing zou zijn om weer pijnvrij mijn sport uit te kunnen oefenen. Nog geen maand later was ik alweer herstellende van de schaamlipcorrectie. schaamlipcorrb

Kan weer pijnloos fietsen

Moet zeggen dat de ingreep zelf me reuze meeviel. Door middel van een plaatselijke verdoving werd de ingreep uitgevoerd, en kon ik diezelfde dag nog naar huis. De eerste twee weken moest ik het rustig aan doen, maar na die twee weken kon ik weer fietsen naar hartenlust. Ik ben weer helemaal pijn vrij, en ook strakke kleren kan ik nu zonder pijn dragen. Ik ben zeer tevreden over deze ingreep bij kliniek Veldhoven. schaamlip

Mehr Geschichten