Maximaal beschermd met de Maxi Cosi Rodifix

2 min gelezen

Je wilt dat je kind veilig op de achterbank met je meerijdt, in een stoeltje dat voldoet aan de alle veiligheidseisen, zoals de Maxi Cosi Rodifix. De regels omtrent verkeersveiligheid zijn streng in ons land en dat is maar goed ook. Liftten we in de jaren zeventig nog los mee op de achterbank en namen we het niet zo nauw met die gordels – gordels wat zijn dat? – nu is dat wel anders: je krijgt er een fikse boete voor als je je gordel niet vast doet en al zeker wanneer je het verzuimt je kind goed vast te zetten. Betrokken raken bij een ongeluk is erg, maar je kind onnodig letsel laten oplopen is nog veel erger.

Zeer uitgebreide testen

In een speciaal daartoe uitgeruste ruimte laten de autostoeltesters auto’s met enorme snelheid in aanraking komen met een muur om te zien wat er gebeurt. Bij het analyseren van het daaruit verkregen beeldmateriaal, kijken ze hoe de dummypop in het autostoeltje ergens fysiek op reageert. Hierbij vallen de stoeltjes die ernstig tekort schieten qua beschermend vermogen meteen door de mand. Deze mogen in ons land niet verkocht worden. Keer op keer wordt hetzelfde autostoeltje blootgesteld aan dit soort testen. Enkel en alleen bij een slagingspercentage van honderd procent, is het goed genoeg bevonden.

Dat zit lekker

Niet alleen kun je erop vertrouwen dat een autostoel als de Maxi Cosi Rodifix de nare gevolgen van een verkeersongeluk in grote mate beperkt, het is ook nog eens heerlijk zitten in zo’n stoeltje. Je kind wordt er als het ware door omsloten en voelt zich geborgen. De driepuntsgordel is makkelijk vast te zetten omdat hij goed door de geleiders glijdt en de ruggensteun en zijwangen die van lekker zachte kussens gemaakt zijn, kunnen eenvoudig in hoogte en breedte versteld worden. Zo kan je kind er van zijn vierde tot en met zijn twaalfde optimaal van genieten. Was een lange autorit voor een kind vroeger nog een noodzakelijk kwaad, nu is dat wel anders.