Rolbeugel padding kopen voor veilige rallyraces

1 min gelezen

Het gebruik van rolbeugel padding maakt het racen in een rallywagen een stukje veiliger! In veel gevallen is het zelfs verplicht om deze rolbeugel padding te gebruiken tijdens het racen. Het verkleint de kans op ongelukkig en voorkomt daarbij, dat u een volgende dag onder de blauwe plekken zit. Tijdens een race kunt u hard tegen de rolbeugels in uw auto geslingerd worden. Denk aan een situatie waarbij u tegen een andere auto botst, of waarbij u onder hoge snelheid een scherpe bocht neemt. De klapt tegen deze rolbeugel kan hard aankomen, waardoor enige demping gewenst is. Die demping wordt u door de padding in uw auto geboden.

In veel gevallen wordt de rolbeugel padding van brandvertragend materiaal gemaakt. Mocht uw auto vlamvatten bij een crash, dan heeft u alle ruimte om de auto veilig te verlaten. Zonder ingesloten te zitten tussen de vlamvattende padding om u heen. Het is heel eenvoudig om de rolbeugel padding in de auto te plaatsen.

Verschillende soorten rolbeugel padding

Er zijn verschillende webwinkels waar u deze rolbeugel padding heel eenvoudig kunt bestellen. De padding wordt vaak in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen FIA gecertificeerde en niet-FIA gecertificeerde rolbeugel padding. Bij veel races wordt de eis gesteld dat uw rolbeugel padding aan de FIA-eisen voldoet. U kunt de padding daarbij in verschillende kleuren bestellen. Zo sluit de kleur van de padding netjes aan bij de kleur van de buitenkant van uw rallyauto. Voor welke kleur kiest u?