Biologische cosmetica

2 min gelezen

De zoektocht naar natuurlijke schoonheidsproducten neemt elke dag toe! Maar wat zijn deze cosmetica nu precies en wat zijn de voordelen ervan voor de huid? De natuurlijke gezichtsmaskers zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, met ingrediënten zonder bestrijdingsmiddelen en die een natuurlijk proces van aanplant, teelt en ontginning van de aarde doorlopen.

Als u een groenere schoonheidsroutine wilt volgen, bekijk dan hier 4 redenen om natuurlijke cosmetica te gebruiken!

1. Zorg voor het milieu

Heeft u ooit stilgestaan bij het belang van natuurlijke producten – en de risico’s die conventionele schoonheidsproducten met zich mee kunnen brengen, zowel voor de gezondheid als voor het milieu?

Conventionele producten bevatten meestal parabenen of petrolatum, naast pesticiden, wat het risico op huidirritaties verhoogt, terwijl natuurlijke gezichtsmaskers vrij zijn van deze ingrediënten en geen kleurstoffen en kunstmatige geurstoffen bevatten. Het voordeel is dus tweeledig: de gezondheid van het lichaam en het behoud van de natuur.

2. Geschikt voor alle huidtypes

Natuurlijke schoonheidsproducten, evenals veganistische, die niet op dieren zijn getest, hebben meestal ook ingrediënten die zorgen voor een gevoelige huid, die symptomen vertoont als roodheid, jeuk, branderigheid en schilfering. Om deze symptomen te verminderen, heeft de belangrijkste zorg te maken met hydratatie.

Bovendien wordt aanbevolen producten zonder synthetische parfums en met natuurlijke conserveringsmiddelen te gebruiken.

3. Natuurlijke producten bevatten geen parfum of kunstmatige kleurstoffen

Bent u allergisch voor het parfum van cosmetica of krijgt u een geïrriteerde huid door kunstmatige kleurstoffen? Dan zult u blij zijn te weten dat biologische producten meestal een milde geur hebben en de meeste bevatten geen kleurstof.

Natuurlijke gezichtsmaskers, vochtinbrengende crèmes voor het lichaam, shampoos, conditioners en zepen worden gemaakt met essences van de grondstof zelf, wat betekent dat het resultaat veel milder is en voorkomt dat elk huidtype (vet, droog of gemengd) gevoelig wordt.

4. Biologische cosmetica zijn niet schadelijk voor het milieu

Conventionele schoonheidsproducten bevatten gewoonlijk minerale olie, die uit aardolie wordt gewonnen, en conserveringsmiddelen. Dit betekent dat wanneer zij via het bad terugkeren naar de natuur, zij uiteindelijk de natuur vervuilen en uit evenwicht brengen.

De biologische cosmetica zijn biologisch afbreekbaar en worden dus op een natuurlijke manier door fauna en flora opgenomen. Bovendien zijn de meeste verpakkingen meestal biologisch afbreekbaar en klaar om te worden gerecycleerd.

Door te kiezen voor natuurlijke producten zorg u voor u gezondheid, het milieu en help u mee het idee van verantwoordelijkheid en duurzaamheid te verspreiden. Een houding die iedereen ten goede komt.