Een ergonomische bureaustoel voorkomt klachten

2 min gelezen

Een bureaustoel ergonomisch kopen is tegenwoordig volledig ingeburgerd. Helemaal komt dit niet uit de lucht gevallen. Meer en meer mensen zitten vaker dan acht uur op een stoel achter een computerscherm. Gedurende deze lange tijd is het uiterst belangrijk dat een bureaustoel ergonomisch wordt gebruikt. Het draagt bij dat nek-, rug- en schouderklachten aanzienlijk worden verminderd. Hoewel een ergonomische bureaustoel een stuk meer kost dan een gewone bureaustoel, is en blijft het een goede investering. Vooral bij werknemers bewijst wetenschappelijk onderzoek dat de productiviteit als een komeet de hoogte ingaat. Uiteraard zit daar het vermijden van lichamelijke klachten voor een heel groot deel tussen. Comfortabel zitten is immers een groot pluspunt tijdens je werk.

Eerst de juiste houding bepalen

De aanschaf van een bureaustoel ergonomisch staat of valt bij de juiste zithouding. Het maakt niet uit of dit op je werk of bij je thuis is. Een van de basisprincipes om een bureaustoel ergonomisch te gebruiken is vooral dat de juiste zithoogte wordt benaderd. De voeten moeten stevig op de grond steunen. Wat je ook niet uit het oog moogt verliezen is dat de stoel over een lendensteun beschikt zodat de onderrug gesteund wordt. Als je een bureaustoel ergonomisch kiest, moet je altijd in het achterhoofd houden dat een bureaustoel niet altijd goed is voor elk persoonstype. Een goede keuze is daarom voor een andere nog niet de beste oplossing.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

Naast de traditionele bureaustoelen, zijn er momenteel steeds meer alternatieve oplossingen op de markt. Een bureaustoel ergonomisch is daar een schoolvoorbeeld van. Het gaat vaak over een generatie van de meest moderne bureaustoelen. Hoewel het wennen is als je een bureaustoel ergonomisch aanschaft, zijn deze stoelen uiterst geschikt voor personen die last hebben van chronische rugpijnen. Op een ergonomische stoel krijgt de rug de nodige steun die nodig is. Je kan op beide oren slapen dat de rug en de rest van het lichaam zich heel comfortabel gaat voelen.