De wens van iedere tuin eigenaar

2 min gelezen

Een tuin heeft nooit genoeg mooie hoekjes, mooie bloempjes hier en daar, er is altijd een mooi momentje om te zitten en te kijken wat je nog anders kan doen, misschien voor het komende seizoen. Seizoenen zijn natuurlijk belangrijk om in je hoofd te houden wanneer je bezig bent met het tuinieren. Is het dan niet fijn dat je weet dat de palm winterhard is? Perfect, is dat dan. De winter komt er weer aan en waarom niet een keer een mooie boom halen, die dat hoekje achterin mooi kan vullen? Het is nog goed tegen de winter ook. En dat is er nog iets levendigs in de tuin ook! Wat wil een tuinier meer?

Lekker bezig

Lekker bezig ben je dan. Daar staat die palm winterhard, in dat hoekje, mooi te zijn. En zelfs met vries kou en sneeuw gaat die prachtige plant het toch wel echt overleven. Er is niet veel dat meer oplucht dan weten dat elk moment de tuin toch veilig is, dat de planten het goed doen en dat er altijd in ieder geval een iets staat te schijnen, ook al is het ijs koud en sneeuwt het centimeters op de grond. Die palmboom heeft echt iets dat iedereen wilt, dat is nu absoluut zeker.

Geen twijfel; deze is het beste

Aan het einde van de winter dan, de sneeuw is weg gesmolten en de bloemen komen weer langzaam op, en ondertussen, zonder enige moeite, heeft die palmboom als een muur sterk gestaan tegen de wisselvallige en extreme temperaturen van de winter. Van alle planten, alle bloemen, alle potjes en bolletjes die er in de tuin staan, die grote, mooie palmboom is toch wel echt de winnaar van de krachtigste planten. Een plant die alles kan doorstaan en er nog goed uit ziet ook. Dat is de tuinier droom.