Digitale valuta Bitcoin Cash

1 min gelezen

Bitcoin Cash (Bcash – BCH of BCH) is een alternatieve kloon van Bitcoin. Het is een afsplitsing (vork) van de gehele originele Bitcoin blokketen dat door een belangrijke Chinese Bitcoin miner (ViaBTC) kon worden geïnitieerd.

Het vereist nogal wat rekenkracht om een volledige kloon van Bitcoin te maken waarbij bepaalde ongewenste eigenschappen van de code zijn weggelaten om zo een Bitcoin altcoin te scheppen naar eigen wens: BitcoinCash (BCH).

De meeste gebruikers van de Bitcoin gemeenschap zien dit als een vijandige actie en hebben geen vertrouwen in de intenties achter de vork. Er is nog zeer veel onzekerheid en een Bitcoin oorlog over de merknaam ‘de ware Bitcoin’ is uitgebroken.

De aanhangers van Bitcoin Cash hangen de theorie aan dat Satoshi Nakamoto alleen aan on-chain schaalbaarheidsoplossing zou ondersteunen. Bitcoin Cash wordt vooral gesteund door de volgende boegbeelden Jihan Wu (CEO Bitmain – bitcoin mining bedrijf), Dr. Craig Wright (Chief Scientist – nChain – blockchain tech bedrijf) en Roger Ver (vroege belegger in Bitcoin). 

Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo

Online cryptocurrency kopen in Nederland is nog nooit zo makkelijk geweest. Het aanmaken van een account is volledig gratis. Een broker zoals Bitvavo is een tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het eenvoudig voor de leek om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor. Dit is het verdienmodel van alle brokers die je op het internet kunt vinden. Bitcoin Cash kopen doe je dus bij Bitvavo.