EHBO cursus voor uw werknemers

2 min gelezen

Ben jij op zoek naar een EHBO cursus voor jouw bedrijf? Deze kan ook in company worden gegeven en is, afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, een zeer nuttige aanvulling op de andere veiligheidsmaatregelen. Mensen die deze cursus gevolgd hebben krijgen daardoor namelijk meer kennis over het verzorgen van verwondingen. Is er in jouw bedrijf vaak sprake van agressie door klanten, fysiek zware of gevaarlijke werkzaamheden of het werken met machines of voertuigen dan is het zeker verstandig om enkele van jouw werknemers een ongevallen training te laten volgen.

Zo realistisch mogelijk

Binnen drie dagen kunnen de medewerkers immers al goed opgeleid zijn. De training bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Door de inzet van plastic poppen en gegrimeerde en acterende Lotusslachtoffers wordt de werkelijkheid zo realistisch mogelijk nagebootst als deelnemers in de praktijk leren hoe zij moeten reanimeren, wonden moeten verbinden en shock en ander letsel moeten behandelen. Wanneer zij zowel het theorie als het praktijkgedeelte met een voldoende afsluiten krijgen zij het diploma, dat twee jaar geldig is.

EHBO-koffer verplicht

Een verbanddoos is verplicht op het werk, maar wordt een BHV-koffer genoemd omdat de bedrijfshulpverlener deze vaak gebruikt. Een werknemer die een EHBO-diploma heeft gehaald heeft er echter nog meer verstand van en kan zelf kleine wonden behandelen. In de Arbowet is bovendien bepaald dat BHV’ers ook goed moeten zijn opgeleid op het gebied van eerste hulp bij ongevallen. Als het om de gezondheid van jouw personeel gaat, kun je ook het beste niet te veel bezuinigen.

Mehr Geschichten