Het verhaal van Filling Pieces

2 min gelezen

Het begon allemaal met een visie. In 2009 wilde Guillaume Philibert een eersteklas sneaker ontwerpen tegen een redelijke prijs. Dit leidde tot de geboorte van de Low Top. De eerste Filling Pieces sneaker die de kloof tussen streetwear en haute couture overbrugde. De Low Top werd meer dan zomaar een schoen. Het was een symbool van betaalbaar, luxe design. Een product dat het speelveld egaliseerde. Een product dat bewees dat een goed ontwerp kan verenigen. Een sneaker die werd gedragen door mensen van alle seksen, rassen, religies en sexualiteiten. Vandaag de dag is de Low Top nog steeds een symbool van een wereld die verenigd is door de kracht van creativiteit, waar grenzen tussen mensen zijn uitgewist.

De sneakers

De allereerste Filling Pieces sneaker werd in 2009 ontworpen door de oprichter, Guillaume Philibert. Sindsdien is er veel veranderd. Filling Pieces is uitgegroeid van een eenmanszaak tot een internationaal team van creatievelingen. Begonnen in de garage van Guillaume’s ouders, is Filling Pieces nu gevestigd in een bankgebouw in het centrum van Amsterdam. Er is meer dan genoeg ruimte voor het team van jonge, ambitieuze ontwerpers om onder één dak te werken, in een ruimte die inspireert en de creativiteit aanwakkert. Elke ontworpen stijl is een product van de innovatieve ideeën en toewijding aan creativiteit.

Missie

Filling Pieces sneakers staan voor jeugd, onafhankelijkheid, creativiteit, leergierigheid en ambitie. Ze streven naar de hoogste normen, terwijl ze jong talent koesteren en de persoonlijke groei van de medewerkers verder aanmoedigen. Via hun wereldwijde netwerk van familie en vrienden verbinden ze gelijkgestemde mensen met als doel een betere wereld te creëren. De gedeelde visie op de wereld is er een zonder verdeeldheid. Filling Pieces geloofd dat de verschillen tussen ons als individuen, ons collectief sterker maken. Filling Pieces sneakers moedigt diegenen aan die initiatief durven tonen en van het gebaande pad afwijken, omdat we geloven dat we alleen beter kunnen worden door onze eigen weg te vinden.