Hoe de ideale actieve vakantie eruit ziet

2 min gelezen

De ideale vakantie verschilt per persoon. Sommige mensen houden ervan om in een warm land op het strand te liggen, terwijl anderen liever een actieve vakantie hebben. Zelf ben ik gewend om op actieve vakanties te gaan. Mijn ouders hielden van dergelijke vakanties en van jongs af aan ben ik dus ook op actieve vakanties geweest. In de zomer gingen we bijvoorbeeld vaak in de Franse Alpen raften en wandelen. Zelf was ik vooral fan van activiteiten zoals raften, omdat het simpelweg spannender is dan wandelen. De ideale actieve vakantie vindt echter niet in de zomer plaats, maar in de winter.

Waarom de winteractiviteiten mijn voorkeur hebben

De activiteiten waar ik op doel zijn skiën en snowboarden. Zoals ik al zei ben ik fan van activiteiten die wat spannends hebben. Het prettige van deze sporten is dat je zelf kan bepalen hoe moeilijk je het maakt door pistes te kiezen met een bepaalde moeilijkheidsgraad. Daarbij zijn het praktischere sporten dan bijvoorbeeld raften. Een snowboard kopen en snowboard bindingen meenemen gaat makkelijker dan een hele raft meenemen op vakantie. Het is natuurlijk wel zo dat wintersport vrij duur kan zijn, maar de kosten van een zomervakantie vol activiteiten is ook niet de goedkoopste. Daar komt ook bij dat je het zelf zo duur kan maken als jezelf wilt. Kijk op sidewayssports.nl voor alles dat je nodig hebt voor je wintersport.

Voor de kou hoef je niet bang te zijn

Vaak hoor ik over wintersport dat mensen zeggen dat ze niet willen, omdat het te koud is voor hen. Dat hoeft alleen helemaal niet waar te zijn. Goede en warme skikleding is namelijk net zo belangrijk als een goed snowboard kopen. Met zulke kleding hoef je het niet koud te hebben in de lage temperaturen. Nu is het ook geen uitgemaakte zaak dat er sprake is van lage temperaturen. Als de zon schijnt, is het namelijk vaak al niet meer koud te noemen. Door de skikleding en het sporten gaat men dan vaak zelfs aardig zweten.