Waar moet je op letten als je een Eliquid koopt?

2 min gelezen

Als je al een tijdje vapet dan heb je vast al een favoriete eliquid. Maar dat betekent niet dat je ook de juiste keuze hebt gemaakt. Als je net begonnen bent met het roken van een e-sigaret, dan kan je misschien wel wat tips gebruiken. Hoe het ook zij, lees verder voor de drie belangrijkste aandachtspunten.

Zoek het juiste merk eliquid

Net als het kopen bij andere producten is het merk relevant. Het staat garant voor de kwaliteit en geeft de consument zekerheid. Er zijn fabrikanten die veel aandacht besteden aan veilige ingrediënten, en goed ontwikkelde smaakpatronen. Er zijn weer anderen die hier minder tijd aan besteden en liever een grotere winst maken. Zoek achtergrondinformatie over het merk, lees reviews van andere gebruikers en koop de eliquids op betrouwbare sites zoals eliquidmania.nl.

Vind jouw favoriete smaak

Er zijn letterlijk duizenden smaak opties op de markt zodat er altijd wel iets te vinden is voor jouw smaakpapillen. Het wordt aangeraden om verschillende smaken van verschillende merken uit te proberen voordat je je eigen gewoonte creëert. Experimenteer op zijn minst tien verschillende smaken om een goede mening te vormen. En, probeer smaken van vrienden en kennissen. Over het algemeen hebben vapers voorkeur voor een van de hoofd smaak categorieën: tabak, fruit, menthol, drank of desserts.

Veel of weinig nicotine

Verschillende e-vloeistoffen hebben verschillende nicotinegehaltes, gemakkelijk af te lezen op het etiket van de verpakking. Ben je in transitie van sigaretten naar vape, dan zal je een hoger nicotine gehalte prettiger vinden – 6mg is een goede instap inhoud. Naarmate rokers langer vapen zakt de behoefte naar nicotine en soms gaat de sterke smaak zelfs tegenstaan. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde vaper de voorkeur geeft aan een gehalte van 3mg.

Mehr Geschichten