Wat zijn rieten hoeden

2 min gelezen

Rieten hoeden zijn erg luchtig, dit maakt ze ideaal voor een warme voorjaarsdag en voor de zomer. In een rieten hoed zul je niet snel zweten. Ook zijn rieten hoeden gemakkelijk te combineren met verschillende outfits en voor iedereen is een geschikte rieten hoed te vinden. Voor vrouwen is het een stijlvolle accessoire voor op het strand, er zijn hippe strohoeden voor kinderen en ook voor mannen zijn er strohoeden in overvloed. Rieten Hoeden zijn ook door koningin Máxima erg geliefd, ze is al met diverse modellen gespot. Rieten hoeden hebben een unieke combinatie van klassieke materialen met trendy modellen. 

Rieten hoeden voor vrouwen 

Ben je van plan om een rieten hoed of een strohoed aan te schaffen? Deze informatie helpt je met het uitzoeken van het perfecte model voor jou! Sommige modellen voor vrouwen hebben een brede, zonwerende rand. Als je een hoed zoekt voor een zonnige vakantie is dit een geschikt model. Andere modellen voor vrouwen hebben een oprolbare rand, en weer andere modellen hebben twee verschillende kleuren. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke smaak, ga na bij welke outfit je de hoed wil dragen en kijk naar wat je zelf het mooiste vindt. Sommige stro hoeden voor vrouwen zijn afgewerkt met een band, bij een aantal webwinkels is het mogelijk om zelf de kleur van de band te kiezen. Zo heb je zelf invloed op het ontwerpen van jouw perfecte hoed. 

Rieten hoeden voor heren 

Ook voor heren zijn er rieten hoeden in overvloed. Deze informatie helpt je met het uitzoeken van de perfecte strohoed voor jezelf, je vriend, vader of buurman. Stro hoeden voor mannen hebben vaak een minimalistisch ontwerp waarbij veel aandacht aan de details is besteed. Net als bij de stro hoeden voor vrouwen, zijn er ook voor mannen webshops te vinden waarbij je zelf de kleur van je hoed en de band kunt kiezen. Zo kun je zelf je ideale hoed samenstellen. Alle kleuren en combinaties zijn mogelijk, en het is ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van stro en een ander materiaal.